Párkapcsolat

Sok esetben, ha megállnánk és felülről megnéznénk a kapcsolatunkat, rálátnánk a saját játszmáinkra arra, hogy hogyan működünk egy emberi kapcsolatban. Amilyen rezgésen működsz, olyan rezgésű párral találkozol. Áldozatnak érzed magad, egy áldozatot vonzol be. A kapcsolataink nagy része a szülők mintáját tükrözik. Azt a szerepet, amit játszom vagy átvettem a szülőktől, a családból hozom – tudat alatt -, ebben a DNS-nek is fontos szerepe van, mert ha nem is tudatosan, de átvetted valamelyik ősödtől sejtszinten. Minél magasabb rezgésen vagy, annál jobb minőségű kapcsolatod lesz.

Az alacsonyabb rezgésű kapcsolatot az ego irányítja, az a fontos, hogy megkapjam, amit én szeretnék. Mit akarok én? Védelmet, ételt, biztonságot, szexualitást, – feltételekhez kötöm a szeretetet -, te ezt adod én meg azt. Ez függőség, és nem minőségi kapcsolat.

Amikor már észrevesszük, hogy a partnerünk is egy emberi lény, van bennem iránta vágy és szeretet érzése, hogy megismerjem. A szeretet itt már szívből jön, a béke érzése van bennem és kiteljesedek az érzés által. Amikor a szívünkkel kapcsolódunk a másikhoz, akkor sokszor magasabb dimenziókba is bekapcsolódunk.  Amikor a közös cél érdekében együtt munkálkodik két ember, a cél már az, hogy magasabb szintű szeretetet tudjon a családba megvalósítani.

Egyensúlyt tudunk megélni külön – külön is, mert megvan a yin és yang, teljesség, megvan az önmagam szeretete, és a másik szeretete. Feltétel nélkül szeretem önmagam és a társamat, nem a félelmeim által kell kapcsolódnom hozzá. Bízom magamban, értékelem és szeretem önmagam, szeretem őt, a szemében magamat látom teljességemben és szeretetben. Jó itt lennem, élvezem az életet, hálával telt a szívem, kiteljesedhetek és megélhetem önmagam. Ebben társam feltétel nélkül támogat. Én is az ő kiteljesedését. Azért vagyunk itt, hogy magasabb minőségű életet éljünk együtt, hogy folyamatosan szeretetet adjunk és kapjunk. Amennyiben nem ezt tapasztalod az életedben, de erre vágysz, akkor ezen változtatnod kell. Igen, Neked kell meghozni a döntést, én nem tehetem meg helyetted. Én csak segíthetek, én csak támogatni tudlak, de Neked kell menned tovább az utadon.

parkapcsolat